Relaxáció, étkező és vendégváró egyben

Ügyfelünk álma egy olyan pihenést támogató helyiség, ami bármikor egy több fő fogadására alkalmas étkezőhelyiséggé alakítható barátok, munkatársak megvendégeléséhez.

Mi volt a projektben a kihívás?

A helyiség alakja nem szokványos, így beépítéskor egyedi megoldásokra volt szükség. Figyelembe kellett venni a terasz déli fekvését, mivel egész nap, szinte minden oldalról benapozott a helyiség, így az érzékeny szeműeket ez akár kellemetlenül is érintheti.

Megoldásunk:

Az oldalsó üvegeket színterezett alumínium keretes, hőszigetelő üvegezésű, eltolható üvegfal beépítésével oldottuk meg. Könnyen kezelhető, eltolható üveglapok, kevés, vékony profil, maximális rálátás a kertre. Mivel annyira átjárja a nap a teraszt, még télen is,  ezért az érzékeny szemű ügyfelünknek anyagában picit sötétített (parsol) üveget javasoltunk. A pihentető wellnesz érzet kialakítása végett a jakuzzi központi helyet kapott, benapozottsága a terasz adottságai miatt teljesen megoldott.  Mivel nem szabályos téglalap formájú a terasz, az étkezésre alkalmas szekciót elválasztottuk. A nappali hatás és a relaxáció között maga a kültéri szófa háttámlája adja meg a finom elhatárolást. A ház kőburkolatával harmonizáló színű bútorokat kerestünk, míg a jakuzzit védő softub esetében a nyílászárók fekete színét hoztuk vissza.

Lokáció
Budapest
Kivitelezés
2023
Beépített terület
100 m2
100-1
100-2
100-3
100-4
100-5

Ajánlatkérés